About Tică Darie

La doar 26 de ani, Tică Darie este una dintre vocile puternice ale generaţiei tinere, un promotor al societăţii civile şi al uneia dintre cele mai fierbinţi cauze ale României: Roşia Montană.
Tică e din Suceava, dar locuiește în Roșia Montană, satul din Apuseni care a dat semnalul rezistenței naționale contemporane. A pedalat din Copenhaga până la Roșia Montană în 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reușit performanța să străbată 101 km într-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, de data aceasta pe o bicicletă tandem din Copenhaga la Roșia Montană, împreună cu Louisa Hoppe. În anul 2014, când topicul exploatării miniere din localitatea transilvăneană a fost mai fierbinte ca niciodată, Tică a realizat multe filmuleţe cu abuzurile ce se întâmplau la Roşia Montană, imagini care au ajuns virale şi au generat mișcări stradale.
Din septembrie 2013 s-a mutat la Roșia Montană, pentru a se implica în comunitate și pentru a contribui la dezvoltarea localității. A candidat la alegerile locale din Roșia Montană pentru funcția de primar situându-se pe locul 3 din 9 candidați. Este președintele unui centru local de cercetași și managerul magazinului online Made in Roșia Montană, un magazin cu produse de lâna, creat ca alternativă de lucru pentru femeile din comunitatea de la Roșia Montană.
Fotografie de Alex Gâlmeanu

Ticketing TEDxCluj 2019 - What If

More participants thanks to online event management solutions from XING Events.