What are WE talking?
 

Interviu cu Mihai Nadas – IMAGINAȚIA, CREATIVITATEA, PASIUNEA PENTRU A REZOLVA PROBLEME ȘI TOLERANȚA LA EȘEC SUNT ATRIBUTELE ESENȚIALE CARE DESCRIU, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, O ORGANIZAȚIE INOVATIVĂ

INTERVIURI MEMORABILE @TEDxCluj
Hedi Hoka, TedxCluj Ambassador, a stat de vorba cu speakerii ce vor fi prezenti la conferinta TedxCluj din 2 iunie 2012.  Vom publica fiecare interviu aici pe blog si speram sa va faca placere sa le cititi.

Hedi Hoka:  Buna Mihai! Ne bucuram sa te avem speaker la TedxCluj in aceasta editie speciala! Spune-mi te rog cu ce anume ne vei surprinde?
MIHAI NADAS: Nu-mi dau seama în ce măsură voi mai reuși asta, având în vedere natura întrebării, însă cu siguranța voi încerca să inspir audiența cu privire la rolul pe care inovația îl are în societate și în special felul în care ea poate schimba literlamente felul în care va arăta Clujul în 10 ani de acum. Voi vorbi despre un model de inovație care transcede barierele tehnologiei și poate fi aplicat de fiecare individ, în viața de zi-cu-zi.

2) HH: Cand ai primit invitatia, din partea organizatorilor, la ce te-ai gandit si cum te-ai simtit?
MIHAI NADAS: Am fost onorat, iar odată cu asta au venit celelalte sentimente aferente, bucuria fiind una din ele. Recent am fost întrebat clasica „Ce-ai vrea să se spună despre tine la propria înmormântare?” și am răspuns spontan că aș vrea să fiu privit ca un contributor la evoluția societății noastre către un model economic precum cel pe care l-am regăsit în San Francisco. Prin invitația de a vorbi la TEDxCluj am simțit că am făcut încă un pas spre acel ideal.

3) HH: Tu cum ai descrie organizatie inovativa?
MIHAI NADAS: Inovația pornește de la individ, iar din punctul acesta de vedere nu putem avea o organizație inovativă, dacă nu vorbim despre o organizație ce găzduiește o cultură care să-i unească pe indivizi pentru a crea un rezultat mai valoros decât suma părților. Din acest motiv, cred cu adevărat că o organizație inovativă poate fi descrisă prin prisma culturii pe care o are.

Imaginația, creativitatea, pasiunea pentru a rezolva probleme și toleranța la eșec sunt atributele esențiale care descriu, din punctul meu de vedere, o organizație inovativă, iar performanța în inovație este determinată de balansul pe care fiecare cultură îl atinge relatvi la acestea. În România nu putem vorbi încă de o cultură inovatoare, deoarece în cele mai multe cazuri ne rezumăm la imitare. Ultimul număr The Economist scrie despre valoarea pe care imitarea o aduce economiei, însă cred că pasul care va face diferența pentru România în general și Cluj-Napoca în particular va cel prin care vom deveni inovatori. Partea bună e că sunt convins că avem ingridientele necesare pentru a realiza tranziția, trebuie doar să reușim ca „virusul” să determine o pandemie, pendemia inovației.

Multumesc si asteptam sa te auzim live la TedxCLUJ pe 2 iunie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *