Amalia Enache

Jurnalist de televiziune

Amalia Enache este jurnalist de televiziune de 25 de ani, dintre care 22 ani în echipa Știrilor PRO TV, ceea ce presupune câteva mii de ore în direct.

În afară de Știri, a prezentat super-producția socială Clipa de Fericire, o emisiune cu 400 de oameni în public, care a pus reflectoarele pe poveștile de viață ale unor oameni excepționali. Pentru această emisiune a realizat și o parte din reportajele de pe teren, cu o premieră în România, prima întâlnire dintre părintii unui copil donator de organe și cele 4 persoane salvate astfel.

A făcut parte din echipa specială de jurnaliști pentru realizarea reportajelor cu români excepționali difuzate de 1 decembrie la PRO TV. De la documentare, filmări pe teren, scris, până la alegerea cadrelor la montaj. Pentru aceste reportaje a filmat din cele mai luxoase și exclusiviste locuri din lume până în canalele de la Gara de Nord. Este ambasador al organizației Hope and Homes for Children, care se ocupă cu mutarea copiilor orfani în locuri cât mai apropiate de ideea de casă și familie. Realizează împreună cu fundația podcastul Cu inima la vedere, adresat părinților care nu încetează să își dorească să fie mai buni.

Prezintă nenumărate Gale de business, Festivaluri de Film, evenimente caritabile și moderează conferințe de business, de implicare socială și evenimente corporate, doar acolo unde găsește că sunt puternic relevante pentru public.

Prin moderarea de evenimente și-a propus pur și simplu să scadă gradul de plictiseală și derizoriu din România.