Atena Boca

Motherhood Community Builder

Atena Boca este mamă a doi copii și fondatoarea comunității de sprijin pentru mame LaPrimulBebe, cea mai mare comunitate de acest gen din România, devenită mișcare națională.

Este singura româncă selectată de Facebook în Top 20 Femei din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, care reuşeşte să aducă un impact pozitiv în comunitatea pe care o conduce. În 2019, Facebook a inclus grupul “LaPrimulBebe” în topul celor mai puternice 100 de comunități din lume, acordându-i Atenei o bursă de învățare de un an de zile în birourile lor din San Francisco și Londra.

Atena contribuie prin tot ceea ce face la normalizarea trăirilor și tabu-ului din viața de după naștere și sprijină gravidele și mamele din România atât prin scrierile ei pentru părinți, cât și prin comunitatea LaPrimulBebe cu toate programele sale educative și toate acțiunile puse la dispoziția părinților.

Atena își dorește o Românie în care fiecare mamă își trăiește sarcina și concediul de creștere copil în demnitate, respectată și văzută. Și în care fiecare român cunoaște și sprijină aceste nevoi. O țară în care fiecare mamă își înțelege importanța rolului ei și faptul că lucrul cu sinele este cheia creșterii unui copil bine cu el. Pentru că viitorul este în brațele mamelor, iar ele au nevoie de sprijin.