Corala Voci Transilvane a Casei de Cultură a Studenţilor

Performers

Corala VOCI TRANSILVANE a Casei de Cultură a Studenţilor a fost fondată în 1945. Pe parcursul anilor sute de coristi au cântat și au încântat auzul publicului, fiind parte din acest cor.

În prezent este un cor mixt cu 25 de membri activi, cu vârsta cuprinsă între 23 – 75 ani, cu ocupații din cele mai diverse – studenți, tehnicieni, funcţionari, cadre didactice, medici, economişti, contabili, jurişti, psihologi, artişti, pensionari.

Din 1994, de când la pupitrul formaţiei se află dirijorul Adrian-Nicolae Corojan, Corala Voci Transilvane a susţinut peste 718 concerte, atât în țară cât și în străinătate. Repertoriul coralei cuprinde peste 400 de lucrări, din creaţia a 152 compozitori români şi străini: muzică laică, colinde, lucrări din literatură muzicală românească şi universală, de la compozitorii Renaşterii până la cei contemporani, interpretarea lor făcându-se în limba originală (37 limbi).

În luna februarie 2018, Coralei Voci Transilvane i s-a decernat, din partea Academiei Române, medalia Distincția Culturală, pentru „punerea în valoare a culturii muzicale românești și deosebita sensibilitate a interpretării”. Îi vom asculta așadar la TEDxCluj 2023 HUMAN!