Dina Zielinski

Molecular Biologist

Dina este om de știință și expat american care locuiește la Paris, Franța.

Biolog molecular de pregătire, ea a fost inspirată să învețe bioinformatica pentru a da viață datelor biologice. Majoritatea cercetărilor ei au fost în genetică umană și genomică, dar este motivată să continue să învețe și să-și folosească abilitățile pentru a răspunde la întrebări interesante care ne provoacă cele mai profunde cunoștințe științifice.

Dina are o vastă experiență în genomică (boli rare/neurologice, genetica populației, cancer, biologie de dezvoltare, stocare de date moleculare), integrarea datelor multi-omice și analiză statistică, dezvoltarea de software, conducerea proiectelor de cercetare interne și externe/internaționale și o înțelegere profundă a abordărilor atât computaționale cât și experimentale.

În prezent, este om de știință Inserm (Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetare Medicală), unde dezvoltă modele predictive folosind date biomedicale pentru a îmbunătăți sănătatea umană. Ea deține un master în bioinformatică de la Universitatea din Paris și un doctorat în genomică și informatică biomedicală de la Sorbonne Université.