Expert Media & Antreprenor Tech

Dragoș STANCA

Dragoș Stanca este expert media și antreprenor tech. Este de asemenea pasionat de jurnalism și transformare digitală.

După o carieră ratată de rocker & DJ, pe fondul unei depresii specifice adolescenței târzii, a ajuns la un concurs care selecta reporteri pentru un defunct post de radio din Cluj.

Așa a început cariera lui în media, la finalul anilor ‘90. A fost reporter, redactor, apoi redactor-șef de radio și de ziar local. Plus realizator de talk-show radio și TV. Tot la Cluj. La începutul anilor 2000, a cutreierat câțiva ani țara și a lansat, alături de jurnalistul Cătălin Tolontan, 7 ziare și tot atâtea site-uri locale.

Din oraș în oraș, a ajuns din greșeală și la București unde, pentru că nu mai era nici un ziar local de lansat, a preluat conducerea unui grup media. Apoi, a altuia. A coordonat, între 2003 și 2009, peste 1.500 de oameni (80% dintre ei, jurnaliști) și a lansat ori relansat zeci de site-uri, diverse publicații, emisiuni tv, cărți și alte produse media.

În plin proces de “mogulizare” a media, a decis apoi să devină propriul său mogul. Ca antreprenor, s-a focusat pe digital și tehnologie. Grupul de companii în care e partener de mai bine de un deceniu este activ pe mai multe piețe din regiune și are peste 200 de angajați (din care doar 15% în România).

Este și președinte al principalei organizații de audit media din țară și fondator al unui festival internațional dedicat comunicării, marketingului și transformărilor provocate de tehnologie.

A investit în câteva startupuri tech. În amintirea începuturilor sale în radio realizează și azi, săptămânal, o emisiune + un podcast dedicat tehnologiei, culturii digitale și, evident, jurnalismului.

Ne întâlnim cu el la TEDxCluj, pentru a asculta idei care merită împărtășite, în 12 iunie 2021.