Gabriel Diaconu

Medic Specialist Psihiatru

Gabriel Diaconu este medic psihiatru cu o vastă experiență practică și coordonează o clinică de psihiatrie și psihoterapie din România. A studiat atât în România, cât și în Canada, unde a fost implicat într-unul dintre cele mai mari grupuri de studii privind depresia și suicidul din lume. Lucrările sale au fost publicate în unele dintre cele mai prestigioase reviste medicale din lume.

În 2008, s-a întors în România și a început colaborarea cu Catedra de Psihologie Socială a Universității din Viena, implicându-se în studii referitoare la psihiatria în timp de război, continuând această colaborare și în prezent.

Din 2012, este membru al secțiunii privind consecințele torturii din cadrul Asociației Mondiale de Psihiatrie, fiind la conducerea acestei secțiuni timp de 5 ani. De asemenea, a fost cenzor și recenzor pentru articole de specialitate în cadrul aceleiași asociații.

A fost protagonist și participant la majoritatea crizelor care au marcat România ultimilor 15 ani, începând cu incendiul de la Giulești, accidentul din Muntenegru, incendiul din Colectiv sau pandemia de COVID, oferind terapie în mod voluntar și benevol victimelor acestor tragedii. Continuă să facă voluntariat, motivat de credința că tot ceea ce realizăm în această lume ar trebui să se întoarcă în comunitate.