George Roman

Director de Programe

George Roman, director de programe la Organizația Salvați Copiii, este implicat în protecția drepturilor copilului din 1993. De la voluntariat și lucrare socială la legislație specializată, el s-a dedicat creării unui mediu sigur pentru copii.

Ca membru al Salvați Copiii și în calitate de tată al unei fetițe de 11 ani, George este profund preocupat de crearea unui mediu prosper și sigur pentru toți copiii. Evoluția sa profesională a fost centrată pe recunoașterea și respectarea principiului interesului superior al copilului, considerat de organizația din care face parte un reper fundamental în elaborarea politicii și actelor normative ce vizează, direct sau indirect, copilul.

Împreună cu colegii săi, George a contribuit la dezvoltarea de proiecte legislative importante, cum ar fi interzicerea oricărei forme de violență sau tratament degradant împotriva copiilor, reglementarea legală a îngrijirii copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate, specializarea unui Adjunct al Avocatului Poporului ca Avocat al Copilului, redactarea normelor metodologice pentru prevenirea bullying-ului în școli, îmbunătățirea cadrului legislativ penal de protecție a copiilor împotriva abuzului sexual și interzicerea accesului persoanelor condamnate la infracțiuni împotriva copiilor în funcții elective.

Interesele academice ale lui George se îndreaptă către istoria și antropologia copilăriei, fiind în prezent doctorand la Universitatea din București, unde studiază impactul cultural al pedepselor fizice asupra copiilor. Cea mai recentă contribuție a sa constă în publicarea unui articol științific în care a analizat din punct de vedere intercultural prezența ori absența pedepsei corporale în practicile parentale a 139 de societăți de mici dimensiuni din întreaga lume.