Hanne Beirens

Director Migration Policy Institute Europe

Dr. Hanne Beirens este director la Migration Policy Institute Europe, unde reprezintă o sursă esențială de expertiză pentru cei care dezvoltă, implementează și evaluează politicile Uniunii Europene în domeniul azilului și migrației. 

Este recunoscută pentru abilitatea sa de a modera întâlniri cu ușile închise, în cadrul cărora factorii de decizie politică, reprezentanții societății civile, organizațiile ONU și cercetătorii poartă discuții deschise și sincere despre provocările migrației și soluțiile inteligente. 

Pasiunea și dedicarea pe care le aduce în munca sa, alături de comportamentul ei cald și empatic, i-au permis să colaboreze eficient cu diverse domenii, promovând gândirea și acțiunea coordonată la nivel global în ultimii 20 de ani.

Înainte de a se alătura MPI Europe, Dr. Beirens a fost Managing Consultant principal la ICF Consulting, unde a coordonat proiecte transnaționale de mare amploare pentru Comisia Europeană și alte instituții ale UE. Anterior, a fost cercetătoare în mediul academic din Marea Britanie, activând la universitățile Oxford, Warwick și Birmingham. De asemenea, a lucrat pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și a fost consultant independent pentru Organizația Internațională a Muncii și Biroul Quaker de la Națiunile Unite.

Dr. Beirens deține o diplomă de master în relații rasiale și etnice și un doctorat în participarea copiilor și tinerilor în conflictele armate, ambele obținute la Universitatea Warwick din Marea Britanie.