Laura Orian

Artist Jazz (Voce & Clape)

Laura Orian este cunoscută, mai ales, în postura de vocalistă a trupei de muzică electro-acustică Sensor, condusă de Paul Ilea, trupă cu care, în perioada 2001-2009, a concertat în România și în străinătate, a lansat trei albume de muzică și s-a aflat pe locul 1 în top MTV România. În 2005, la “Romanian Music Awards”, Sensor a câștigat premiul MTV ”The Best Video” cu videoclipul piesei “Help Yourself”, regizat de Tudor Giurgiu. Din 2008, Laura a dezvoltat un nou proiect muzical: The Nobodies – împreună cu Florin Bălan, chitarist și producător de muzică electronică. În această formulă (Laura -voce & songwriting- și Florin -compozitor & producător-) au realizat de la distanță, muzica de pe albumul “Far From You” lansat independent, în 2018.

În paralel cu Sensor și cu The Nobodies, Laura s-a preocupat de studiul jazzului, fiind dintotdeauna fascinată de ritm și de fenomenul improvizatoric; în consecință, activitatea ei concertistică din ultimii ani s-a canalizat pe interpretarea vocal-jazzistică și pe crearea de piese cu nuanțe jazzistice, inspirându-se din diferite culturi muzicale (balcanică, arabă, latină). Din 2015, după participarea la “Keep An Eye Summer Jazz School” din cadrul Conservatorului din Amsterdam în colaborare cu Manhattan School Of Music (N.Y), Laura a început să performeze solo voce-pian, cântând piese scrise de ea dar și standarde de jazz cunoscute. De curând, la Gala Premiilor Jazz de la București din 3 aprilie 2022, Laura  Orian a obținut premiul ,,Confirmarea Anului”. Pasiunea pentru jazz s-a extins și în direcția organizării de concerte de gen, astfel că, în 2012, a inițiat Festivalul Internațional Alba Jazz, la Alba Iulia, fiind director artistic timp de patru ediții (perioada 2012-2015)

În prezent, Laura este și profesor la Liceul de Arte ,,Regina Maria” (Alba Iulia) și continuă cariera interpretativă performând atât solo, voce-clape, dar și cu jazziștii Dima Belinski (pianist) și Tibi Menyhart (contrabasist). În 2021, Laura a fost vocal coach în showul de televiziune Superstar, la Pro TV. De asemenea, din septembrie 2020, este doctorand la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” (Cluj), pe domeniul stilistică interpretativă.