Marius Șoflete

Inginer constructor & Proiectant

Marius Șoflete este inginer constructor, proiectant specializat de case pasive, dulgher de ocazie și creator de conținut online. Ii plac cifrele, diagramele și formulele, dar  la fel de mult îi place lemnul și construcțiile sustenabile.

A participat la concursuri internaționale de case solare, a ridicat refugii în munți cu elicopterul, a făcut primele case pasive certificare din România de către Institutul Internațional de Case Pasive din Germania, a realizat primul bloc multietajat din lemn din România iar unul din proiectele în care a fost implicat a fost recunoscut în top 10 case din lume ca performanță energetică. 

Tot ce proiectează, cercetează, inovează și construiește în domeniul clădirilor  cu impact redus asupra mediului în cadrul biroului de Inginerie Creativă pe care l-a fondat în 2013 expune acum publicului larg, interesat de construcții. Susține cursuri de construcții sustenabile și case pasive în cadrul Ordinului Arhitecților din România și a Institutului de Cercetare în Construcții și prezintă în online, prin blogul său de pe Youtube, materiale video care să îi ajute pe toți cei care vor o casă să construiască mai bine.

Pentru Marius Șoflete modul în care construim influențează modul în care locuim, iar modul în care locuim, influențează calitatea și fericirea vieții noastre.