Nicolai Tand

Chef

Chef Nicolai Tand s-a născut și a crescut în Maramureș, în satul Rozavlea, însă viața l-a purtat în lumea largă – de la Anglia, America și Italia până la țara cea mai apropiată sufletului său, Franța. Ghidat de iubirea sa pentru oameni și pasiunea pentru gătit, Nicolai și-a început parcursul spălând vase într-un restaurant din Franța și încetul cu încetul a ajuns director de restaurant. S-a întors apoi acasă și a adus cu el toate lecțiile învățate în perioada petrecută în Franța, deschizând un restaurant în centrul capitalei.

Printre isprăvile memorabile ale lui Nicolai Tand se numără gătitul la patru mâini, alături de Adrian Hădean, pentru fostul președinte francez François Hollande, pregătirea unor preparatele pentru actrița Jennifer Aniston și încântarea membrilor trupei Metallica cu o experiență culinară de neuitat.

În prezent, pe lângă restaurantul său, Nicolai oferă servicii de catering, deține o brutărie și își împărtășește descoperirile culinare la televizor în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.

Cu toate că viața l-a purtat până acum pe culmi înalte, Nicolai n-a uitat niciodată de unde a plecat și a purtat mereu în suflet simplitatea și dragul de mâncare – îi place să mănânce, să gătească, să deguste și să descopere mereu arome și rețete noi.