Antreprenor social

Roberto PĂTRĂȘCOIU

Roberto Pătrășcoiu a avut încă de la începutul carierei sale un singur scop, și anume acela de a dedica timpul său pentru a aduce un strop de lumină în rândul acelora care nu au avut atât de multe posibilități. 

Cariera a început-o ca agent de turism, urmând ca mai apoi să lucreze la o companie de consultanță în domeniul fondurilor europene. 6 ani a lucrat într-o organizație non-guvernamentală iar mai târziu, dorindu-și și mai mult de la el în primul rând, Roberto a pornit un mic business, dar în care nu s-a regăsit întru totul. 

Momentul său oportun apare odată cu ivirea unui job la Habitat for Humanity, după cum mărturisește într-un interviu, pe care l-a obținut după un proces de câteva luni. Și pentru el, “Habitat” a devenit “acasă”, nu doar pentru acele sute de familii care au acum o locuință datorită organizației Habitat for Humanity. Care e viziunea lui? “O lume în care fiecare om, bărbat sau femeie, copil sau adult, are posibilitatea să locuiască decent.”

 „Am început să lucrez la Habitat for Humanity într-o zi de decembrie. Era o zi geroasă, dar cu soare, și am decis să merg pe unul dintre șantierele Habitat for Humanity. Acolo am cunoscut câteva dintre familiile-partener Habitat și încă din primul moment de dialog cu ele am realizat pe deplin ce înseamnă căldura și siguranța unui cămin în viața lor.”

Roberto este dovada vie că drumul către succes poate fi parcurs doar cu multă voință și optimism.