Roxana Mittler-Matica

Neurochirurg & Inginer

Roxana Mittler-Matica, deținătoare a unui doctorat în medicină pe tema sechelelor psihiatrice ale traumatismelor cranio-cerebrale, a studiat medicina pentru a reduce suferința și a prelungi viața sănătoasă, completându-și educația cu o specializare în inginerie, concentrându-se pe producția de energie și management industrial. Această expertiză a completat perfect pasiunea pentru neurochirurgie, datorită preciziei si abordului logic si structurat intr-o specializare cu enorma responsabilitate si nivel extrem de adrenalina.

În concediul de maternitate, fiind mamă a trei copii, Roxana a lucrat ca evaluator de proiecte pentru Comisia Europeană, implicându-se în proiecte europene inovatoare de cercetare. 

Pandemia a evidențiat nevoia de siguranță sporită în spitale, determinând-o să se implice în protejarea infrastructurii critice, pe post de consultant în cadrul Asociației Naționale Germane pentru Protecția Infrastructurilor Critice.

În calitate de Chief Medical Advisor și Managing Partner în cadrul fondului de investiții„5P – Future of Health”, Roxana urmărește tranziția de la un sistem reactiv de îngrijire a bolilor la unul proactiv de prevenție, personalizare, predicție, precizie și prelungire a sănătății – Longevity.  

Ea este, de asemenea, membră a Facultății de Longevitate Sănătoasă din cadrul Health Captains Institute, o organizație internațională care militează pentru transformarea radicala si sustenabila a sistemelor medicale.

În prezent, Roxana conduce digitalizarea la Centrul de Tratament al Durerii DRK Mainz, continuând să ofere expertiză pacientilor în gestionarea afecțiunilor coloanei vertebrale atat conservativ, minimal invasiv cat si operativ.