Teofil Dascălu

Antreprenor

Teofil Dascălu a studiat la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași, unde a absolvit în domeniul ingineriei, realizând apoi studii de masterat. Urmărind constant îmbunătățirea cunoștințelor proprii în domeniu, a participat în programul European educațional Erasmus și a studiat în cadrul Facultății de Agricultură a Universității Tuscia din Viterbo, Italia,

Experiența lui profesională a început în SUA unde, printr-un program de tip „student travel”, a intrat pentru prima oară în contact cu ceea ce înseamnă management și business focus. În 2010 s-a întors în România iar în  2013 a creat o companie în domeniul agriculturii de precizie care, în zece ani, a reușit să-și crească suprafața agricolă de la numai 400 ha la 4,500 ha (dintre care 1.800 ha reprezintă terenurile irigate).

În 2021 reușit dezvoltarea primei ferme complet digitalizată din România, cu un ecosistem IoT integrat, care cuprinde dispozitivele inteligente incluse în echipamentele agricole: procesare, senzori, hardware de comunicații.

Mereu dă dovadă de pasiune și dedicare în ceea ce privește munca să, cu atât mai mult cu cât un efort mare, indiferent de domeniu, dă întotdeauna rezultate. Ca manager de echipă, a creat și implementat cu responsabilitate proiecte de succes care au crescut productivitatea, eficiența și profitul, conducând astfel echipa printr-un exemplu de urmat, cu un entuziasm care inspiră și motivează.