Despre Oana Bogdan

Oana Bogdan este arhitect, a fost Secretar de Stat la Ministerul Culturii in mandatul Guvernului Ciolos si are o experienta de peste zece ani in zona antreprenoriala.
In 2007 a fondat biroul de arhitectura si urbanism BOGDAN & VAN BROECK cu sediul la Bruxelles, birou premiat la Bienala de Arhitectura BAB 2010 si nominalizat la doua editii ale Premiului European Mies van der Rohe.
In tot ceea ce intreprinde, Oana sustine dezvoltarea durabila, adica acea solidaritate la nivel global nascuta din speranta unui viitor comun, care ofera noi posibilitati pentru omenire pentru a-si indeplini nevoile si aspiratiile in timp ce imbunatateste starea planetei. Astfel, este activa in dezbaterea despre calitatea vietii la sat si la oras si pledeaza in favoarea atat unei perspective inovatoare a valorificarii patrimoniului construit, cat si a interventiei responsabile in spatiul nou construit, ambele concentrate asupra calitatii vietii oamenilor si asupra activarii spatiului public prin arhitectura.
Absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism ”Ion Mincu” din Bucuresti si a Universitatii Anvers, Oana a obtinut in 2003 premiul I la Concursul International pentru tineri arhitecti Europan 7, iar din 2005 este membra a Ordinului Arhitectilor din Belgia.
A fost membra a Comisiei Regale pentru Monumente si Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experti pentru Arhitectura si Design in cadrul Guvernului Comunitatii Flamande din Belgia, si a numeroase jurii ale concursurilor de arhitectura si urbanism nationale si internationale. In ultimii zece ani a fost membra in Juriul Premiului Culturii in Flandra si membra a Comisiei de Experti UNESCO pentru orasul Bruges. Este membra a Platformei Romania 100 si unul dintre fondatorii Miscarii Romania Impreuna (RO+).