Radu Grosu – Profesor si cercetator in sisteme fizico-cibernetice

Radu Grosu este profesor si seful sectiei de cercetare fizica si cibernica a Institutului de Inginerie Informatica al Universitatii Tehnice din Viena. El este de asemenea profesor de cercetare la Departamentul de Informatica al Universitatii de Stat din New York la Stony Brook, SUA.
Ariile de interes ale cercetarilor lui Radu Grosu includ modelarea, analiza si controlul sistemelor ciber-fizice si al sistemelor biologice. Focusul aplicatilor lui Radu Grosu includ mobilitatea inteligenta, Industria 4.0, cladiri inteligente, agricultura inteligenta, inteligenta artificiala in sanatate, orasele inteligente, retelele IoT, retelele cardiace si neuronale si retelele de reglementare genetica.
Radu Grosu a primit premiul pentru Cariera al Fundatiei pentru Stiinta Nationala, premiul pentru Promovarea Inventatorului de la Fundatia pentru Cercetare de la Universitatea de Stat din New York si premiul de la Asociatia de Service a echipamentelor de calcul. Radu Grosu este membru ales al Federatiei Internationale pentru Prelucrarea Informatiilor, Grupul de lucru 2.2.