Despre Tică Darie

La doar 26 de ani, Tica Darie este una dintre vocile puternice ale generatiei tinere, un promotor al societatii civile si al uneia dintre cele mai fierbinti cauze ale Romaniei: Rosia Montana.
Tica e din Suceava, dar locuieste in Rosia Montana, satul din Apuseni care a dat semnalul rezistentei nationale contemporane. A pedalat din Copenhaga pana la Rosia Montana in 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reusit performanta de a alerga 101 km intr-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, de data aceasta pe o bicicleta tandem din Copenhaga la Rosia Montana, impreuna cu Louisa Hoppe. In anul 2014, cand topicul exploatarii miniere din localitatea transilvaneana a fost mai fierbinte ca niciodata, Tica a realizat multe filmulete cu abuzurile ce se intamplau la Rosia Montana, imagini care au ajuns virale si au generat miscari stradale.
Din septembrie 2013 s-a mutat la Rosia Montana, pentru a se implica in comunitate si pentru a contribui la dezvoltarea localitatii. A candidat la alegerile locale din Rosia Montana pentru functia de primar situandu-se pe locul 3 din 9 candidati. Este presedintele unui centru local de cercetasi si managerul magazinului online Made in Rosia Montana, un magazin cu produse de lana, creat ca alternativa de lucru pentru femeile din comunitatea de la Rosia Montana.