Vladimir Agachi & Young Famous Orchestra – Performers

Vladmir Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori romani, formarea sa muzicala fiind marcata de perfectionarea la Staatsoper Berlin sub indrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim. Aparitiile sale sunt caracterizate de o deschidere speciala catre public: caracterul formal si adesea sobru al concertelor de muzica clasica este inlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedita si neconventionala a partiturilor pe care le dirijeaza. Publicul este deseori invitat sa faca parte in mod activ din fenomenul muzical, fie asezat in orchestra, fie chiar ca dirijor. Impreuna cu Vladimir va canta Young Famous Orchestra.

Young Famous Orchestra

Asociatia Young Famous creeaza legaturi valoroase intre orchestra formata din cei mai talentati tineri instrumentisti romani si muzicieni consacrati cu reputatie internationala. Conceptul Young Famous isi propune sa readuca muzica clasica in prim-planul vietii culturale romanesti printr-o abordare moderna a concertului simfonic si apropierea acestuia de publicul tanar. Young reprezinta tineretea si energia emanata de un colectiv orchestral tanar si pasionat, iar Famous renumele construit prin munca si devotament al unor nume consacrate, modele morale si exemple de excelenta si performanta profesionala. In premiera in Romania, Young Famous Orchestra intra sub inalt patronajul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, bucurandu-se totodata de un board de onoare, format din personalitati marcante ale comunitatii culturale romanesti: Dan Grigore, Ioan Aurel Pop, Mihai Brancoveanu, Alexandru Herlea.

De asemenea, orchestra este extrem de activa in pe scena sociala clujeana. In al treilea an de parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, incepand cu zilele Clujului si terminand cu concerte inedite in tramvai, in centre comerciale, cu orchestre de inchiriat, scopul principal al orchestrei este cresterea nivelului de constientizare a muzicii clasice si oferirea unui suport pentru educarea civica si morala a cetatenilor clujeni si nu numai. Fideli sustinerii si educatiei tinerilor, membrii Asociatiei Young Famous creeaza legaturi cu mediile culturale clujene, avand proiecte cu colaborarea tinerilor muzicieni talentati de la cele mai fragede varste, oferind experienta unui ansamblu profesionist, a unor artisti valorosi si a unei inalte atitudini de munca. Astfel, parteneriatele noastre includ Academia de muzica Gheorghe Dima si Colegiul de muzica Sigismund Toduta.